Denna film vill jag se

Public Enemies - Kommer ut 31 juli 2009. Så man får vänta med spänning :) Johnny Depp och Christian Bale är de två vuktigaste i filmen, så det ska nog bli bra.

Showtime!

I förmiddags var jag och Adam nere vid slottet och kvarteren nedanför för att springa lite och filma. Det var kul, och jag tror att det kommer bli bra. Ibland var det lite människor eller bilar ivägen. Men det gick bra. Roligt när det kommer shoppande familjer när vi springer förbi i maxfart ;) Det var nästan ingen snö kvar, men myclet grus. Slottsbacken (brantaste) var halkig som vanligt. Filmen kommer :)

Day & Age



Day & Age är det senaste albumet från amerikanska bandet The Killers.
Jag tänkte kort beskriva låtarna.

Losing Touch - Jag älskar introt! Blir alltid så glad då. Takten går sedan ner en del i låten, för att repetitonsvis få myssång.
Human - Första singeln. Då ska ju den vara bra. Låten börjar lugnt, för att senare föras mot en mer fartfylld framfart.
Spaceman - Min favoritlåt på skivan. Lugn i 12 sekunder. Sen kan man börja dansa :)  Blandat tempo gillar vi.
Joy Ride - Börjar annorlunda mot de andra låtarna. Mestadels lugn låt. Glad låt.
A Dustland Fairytale - En saga. Lever upp efter ett tag. Härlig.
This Is Your Life - Lugn låt. Härligt kvällsmys.
I Can't Stay - Börjar lugnt den med. Och fortsätter även så. Lite blåsinstrument.
Neon Tiger - Lite mer drag i introt, blir sen lugn, för att få sen del toppar, när bandet kan spela ut.
The World We Live In - Härlig melodi genom hela låten. Ganska lugn.
Goodnight, Travel Well - Börjar som musiken till en läskig film. Härlig blandning av instrument.

A Crippling Bow - Låter som Beatles tycker jag. Mysig
Forget About What I Said - Skönt tempo. Gillar melodin.
Tidal Wave - Inte med på skivan som släpptes i Sverige. Lugn låt, som passar på kvällen.

Tävling!

Gissa vilket år denna video är ifrån :)
(originalvideon)

Nya filmtips

Snatch - Diamanttjuven och kuriren Franky Four Fingers anländer till London på väg till New York, där han skall leverera en diamant av enorm storlek till sin chef Avi. Dessutom har Franky i uppdrag att överlämna några mindre ädelstenar till Avis kusin i London, Doug 'The Head'. Medan Franky ändå är i stan, tänker han efter ett tips av Boris 'The Blade' satsa en summa pengar på en illegal boxningsmatch. Franky är helt omedveten om att han går rakt in i en fälla. Boris tänker nämligen med hjälp av sina två hejdukar Vinny och Sol "befria" honom från den åtråvärda diamanten, när han intet ont anande kommer till vadslagningskontoret.
Rolig men ändå seriös

The Jacket - Gulfkriget 1991. Jack Starks överlever ett pistolskott i huvudet men drabbas av minnesförlust, vilket betyder att han inte har något att sätta emot när han efter hemkomsten till Vermont blir anklagad för mord. Han blir inlagd på en sluten avdelning på ett mentalsjukhus och utsatt för en ny, kontroversiell typ av behandling. Starkt påverkad av hallucinogena medel reser han till framtiden, där han träffar Jackie. Hon har nyckeln till det mörka förflutna som Jack inte kan minnas. Och när hon inser att Jack är fyra dygn från sin egen dödsdag blir de tvungna att tillsammans försöka undgå det oundvikliga.
Sånt här gillar jag. Lite overkligt, men ändå inte för mycket.

Crash - Tror du att du vet vem du är? Du har ingen aning! Crash utspelar sig i ett rasistiskt Los Angeles, där polisen och hela rättssystemet har surnat. En bilolycka i Los Angeles knyter samman en grupp främlingar, där de tvingas ta beslut som ställer deras moral på sin spets och tvingar dem att leva med resultatet av sina handlingar. Crash är en historia som börjar med en bilolycka men titeln syftar mer på sammandrabbningen mellan de olika människornas öden.
Härligt mysig film. Mysig musik.


Å lite humor



Onsdagsnatt 081126

Arena: Krokmossen
Snödjup: ca 30-40 cm.
Is på myrarna: Nej
Blöt och kallt: Ja (-4 grader)
Mössa och handskar: Knappast!


Det blev väldigt svårt att se hur jag sprang nu när det var på 2 olika kartor. Men ni ser ju ett varv :)


Route choice



Video från i söndags när jag och Rassmus var i skogen och lekte. 2 fel har smugit sig in som är lätta att peka ut. Hitta ett tredje, som gör att man ser att filmen är klippt ;) 

Dålig kvalité blir det när man laddar upp, men sätt er 2 meter från skärmen och titta så ser det bättre ut :)
Vill nån ha en lite bättre version så kanske vi kan fixa det ;)

Problem med Movie Maker

Jag har problem med Windows Movie Maker. När jag ska publicera filmen står programmet jättelänge (flera timmar) och sparar, utan att det blir någon fil sparad (stannar på 5%). Någon som vet någon lösning?
Det blir likadant när jag gör ett nytt försök där jag bar ahar två klipp som ska bli en film. Den stannar att spara när den sparat så mycket som klipp 1 tar... Konstigt...

En bra låt ;)


TV-Tips

Kvällens tips: SVT 2 kl 23.00 - Guds stad

Musik

Gissa låt :)

You got a real short skirt
I wanna look up, look up, look up, yeah yeah
   ...

Natt-Sprint

Sträcktider



Först sprang man bana A, sen ett varv på elljusspåret. Efter det bana B, och sist ett till varv på elljusspåret.

Tre (2 än) favoritskådespelare

Brad Pitt


Christian Bale

Mobilabonemang

Jag skulle vilja veta vad ni där ute betalar för ert mobilabonnemang.

Det jag vill ha med är:
Fast avgift
Mobilsvar
SMS
MMS
Ringa inom abonnemanget
Ringa annat abonnemang

Hoppas på många svar :)

Tid

Tid är ett fundamentalt begrepp i vår tillvaro som är svårt att definiera, och frågan om dess natur är något som har engagerat vetenskapsmän och filosofer i alla tider.
Tiden uppfattas vanligtvis som en del av universums grundläggande struktur, en dimension i vilken händelser sker i sekvens. Liksom en sträcka anger avståndet mellan två platser i rummet, anger ett tidsintervall "avståndet" mellan två händelser i tiden, alternativt ett händelseförlopps varaktighet.
Den moderna fysiken sammanför rummets dimensioner och tiden till ett gemensamt begrepp - rumtiden - och slår med detta undan intuitiva begrepp som samtidighet och objektiv absolut tid.
En annan uppfattning är att tiden enbart är ett abstrakt begrepp som vi använder oss av för att skapa en modell av omvärlden, en matematisk konstruktion ungefär på samma sätt som tal.
Tiden är då bara ett konceptuellt hjälpmedel för att vi ska kunna ordna och mäta händelser snarare än något verkligt medium. Många filosofer har under historien hävdat en sådan ståndpunkt.
Ett speciellt tidsrelaterat begrepp är nuet vilket innefattar de positioner i tiden som ligger närmast den subjektiva observatören. De händelser som inträffar före nuet kallas det förflutna eller dåtiden, och det som inträffar efter nuet kallas framtiden. Notera att detta är subjektivt; relativitetsteorin har visat att något som befinner sig i framtiden för en person kan befinna sig i det förflutna för en annan.
Tiden kan behandlas ur många olika perspektiv och med olika fokus.

Viktiga frågor i filosofin inkluderar:
Är tid absolut eller bara relativ?
Är oföränderlig tid konceptuellt omöjlig eller finns det möjliga tolkningar?
Är tiden en statisk dimension eller "går" tiden i någon verklig mening?
Är föreställningar om dåtid, nutid och framtid helt och hållet subjektiva, enbart beskrivningar utifrån våra sinnen? Liknande frågor kan även ställas när det gäller rummets dimensioner.
Zenons paradoxer utmanade i grund och botten det gamla konceptet av tid, och hjälpte genom detta att motivera utvecklingen av matematisk analys. Parmenides (av vilken Zeno var en efterföljare) trodde att tid, rörelse och förändring var illusioner. På senare tid har Ellis McTaggart hävdat en liknande ståndpunkt.
Kyrkofadern Augustinus menade att Gud, som är den högsta verkligheten, är ett enda tidlöst evigt nu.
Tidsflödet är något som enbart kännetecknar människans erfarenheter.
De tre tiderna, nutid, framtid, och förfluten tid är endast subjektiva begrepp som hos människan kopplas ihop med hennes själsliga funktioner: varseblivning, förväntan och minne.
Kant diskuterade detta i sin Kritik der reinen Vernuft (1781 och 1787). Där kommer han till slutsatsen att tiden och dess gång (och även rummet!) är subjektiva "a priori" begrepp som ger oss möjlighet att begripa omvärlden men som egentligen inte existerar utanför vår inre tankevärld.
En tvistefråga mellan Newton och Leibniz gällde frågan om absolut tid: den förre trodde att tid var, liksom rum, en behållare för händelser, emedan den senare trodde att tid var, liksom rum, en konceptuell apparatur som beskriver inbördes förhållanden mellan händelser.
Friedrich Nietzsche menade i sin bok Så talade Zarathustra att tiden är oändlig och cyklisk, och att "alla ting" har inträffat och oupphörligen kommer att göra det igen.
Einsteins relativitetsteori länkade ihop tid och rum i en rumtid på ett sätt som även fick filosofiska konsekvenser, genom att göra idén om blocktid mera trovärdig, och därmed påverka idéer om fri vilja och kausalitet.



Onsdagsnatt 19 november

Resultat



Såg för övrigt nu efteråt att det var vid vägförgreningen, (lite nedanför åt höger från kartans mitt) som jag såg en älg förra året :)

. .

För råttan är katten ett lejon

Pratar tattare ett eget språk?
;)

Jag gillar Brad Pitt

. .

Hey, I can't sleep

I just can't breathe

Nån som ska med till fjällen?


Träning måndag 17 nov

Jag och Adam körde intervaller. Vi sprang på cykelvägar runt om i Flogsta. Först en två-minutare, efter det en en-minutare. Vilan blev en respektive en halv minut efter intervallerna. Vi körde 5 st av varje intervall. Det kändes bra, och jag kunde löpa på i bra fart, utan att ta i för mycket. Kände av höger baksida lår efter helgens häcklöpning bara. Jag tror dock inte att det hindrade mig så mycket. På pulskurvan ser jag att jag ligger lite lägre än jag brukar, vilket kan indikera att jag inte körde max.



Stor bild



Stor bild:

Som ni nu ser så var det lite av mina fötter som var på bilden, och inget annat...
Cissi hade faktiskt rätt svar... Dock inte första gången hon gissade...

Härligt

Jag ville bara tipsa om en sida med några störtsköna skidfilmer idag.

http://www.cleancutproductions.com/

Om mig

Jag har svårt för att frysa om benen...

Vad föreställer bilden?



Rätt svar kom Cissi med, och det var mina fötter.

:)

Fick se att tentan för Kart-kursen jag läste nu i höst var rättad.
VG och maxpoäng på den.

Lärarens kommentar:
Inte mycket att säga jag brukar inte ge 16p för så bra är nästan ingen
 men den här tenta var skarp, bra gjort

Disco time?

Vad tycker ni om dessa 10 låtar som exempel på dansgolvet?

Gyllene Tider - (Kom Så Ska VI) Leva Livet
Kiss - Detroit Rock City
Discocrew - Birdieland
Dragostea Din Tei (Techno Makina Remix)
Daddy DJ - Daddy DJ (Trance Club ReMix)
Haddaway-What is Love?
Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours
Basshunter - Now You're gone
Bellini - Samba de Janeiro
Blümchen - Heut' Ist Mein Tag

Kom ju inte med så många. Det var några fler som ville med, men dom fick inte plats :P
Jag skulle i alla fall sjunga med i alla låtar :)


Och så en tävling
Vilken låt är dessa rader hämtade ur?

Alo, salut, sunt eu, un haiduc
 si te rog, iubirea mea, primeste fericirea.
Alo, alo, sunt eu, Picasso
ti-am dat beep
si sunt voinic
Dar sa stii, nu-ti cer nimic.


Ni får överdättningen till det också
Hello , greetings, it's me, an outlaw,
I ask you, my love, to accept happiness.
Hello, hello, it's me, Picasso,
I sent you a beep, and I'm brave
But you should know that I'm not asking for anything from you.


Dagens träning




Som ni ser på kartan gjorde jag några bommar. 3-5 minuter räknar jag att dom tog. En kul grej var att jag var ikapp två av de bästa när jag stämplade vid fyran ;)

GPS-spåret ser dumt ut på ett ställe märkte jag nu efter. Det var start vid målet, och sen sprang man till startpunkten, vilkeet det inte ser ut som ;)

The Jacket

Såg nyss filmen The Jacket.
Jag tyckte det var en riktigt bra film. Lite action i början. Och sen börjar den mysiga färden med verklighetstrogen tidsresa. Älskar sånna filmer! :)





I'm a leading man
And the lies I weave are oh so intricate

Vad har följande filmer gemensamt?

The Jacket, Road to Perdition, München

Spanien 2009?

http://www.villena-ceo2009.org/presentacion.html

Fjällvandring

Har kollat runt lite nu...

Vad sägs om: Flyg/Tåg/Buss går till Abisko. Där kör vi ett pass på kartan Abisko SO.
Sedan vandring/löpning söderut mot Alesjaure.
Det finns övernattning i Alesjaure, och ett ställe mellan Absiko och Alesjaure (Abiskojaure).
Vi fortsätter söderut till Tjäktja (kanske avstickare till Nallo) och Sälka. Nere vid Singi tar vi österut mot Kebnakaise Fjällstation.Därifrån har man Kebnekaise och tarfala kvar att leka med. Underbart! Sen går man vidare till Nikkaluokta, och tar buss till Kiruna.
Planerat datum: Början av juli. Mer info


Att göra
Abisko: Panorama Café, 900 m ö h
Abiskojaure: En del fina toppar
Alesjaure: Bada, och gå till vattenfallet
Tjäktja: Riukojetna (glaciär) 7 km V
Nallo: 100 m högt vattenfall
Sälka: Renar, blommor och fåglar.
Kebnekaise: Springa uppför
Tarfala: Topptur till Tarfalatjåkka eller Kebnetjåkka. Följ stigen intill Isfallsglaciären, se sprickbildningarna och känn närheten till de stora glaciärerna och topparna.

Tåg från Borlänge till Abisko kostar ca 700-900 kr.  Flyg Arlanda-Kiruna kostar ca 500 kr. Boende kostar 215 kr/natt om man är medlem i STF.

Tisdag!

Dagens träning var Backbanan.
Tog fram en ny funktion ur programmet för GPS-klockan (se nedan). Man ser här pulsen, och lutningen där man springer. Även här har det smugit in sig en del fel, som det även kan göra när man mäter höjd, fart m.m.



Om mig: Jag gillar att ha rivsår, främst på armar och mage... konstigt...

Hmm..

Har inte riktigt fattat hur detta fungerar. Men kolla in, och testa om ni tycker det verkar bra.


Det är kul att rita :)

fanclub?

Är du eller känner du någon företagare i Stockholm som är hammarbyare? Hör av dig till mig, så kan jag erbjuda ett fint sammarbete med Hammarby Fotboll.

Om mig

Fortsätter denna serien. Ibland kommer jag på nåt nytt att berätta om mig.

När jag handlar mat lyssnar jag inte på vad kassörskan säger att det kostar, jag klickar bara OK.


Lite nöje

Del 1
Del 2

Gårdagens träning

Karta

Sträcktider

Tränings-tisdag

Började sista utbildningsdagen på jobbet idag. Så imorgon får vi börja jobba på riktigt. Ska bli spännande och roligt. jag kommer berätta mer sen hur det går. Om det inte går alltför dåligt.

Nu kan alla icke-orienterare gå till sista stycket
När jag slutat hann jag vara hemma ungefär 45 innan ag skulle åka på träning. Träningen idag bestod av linje-OL. Jag hade planerat att ta den banan spm var 13 km. Men vi missade visst att svänga av nånstans, så vi kom längst bort. Jag slet hårt ett tag. När vi sedan kom ut på en väg så valde jag och två andra pojkar att ta en rakare väg hem (planerat). Vi körde på där och det gick väl bra. Sen ropar en av dom till mig "hur ser riktningen ut?" "Vi springer väster ut." "Men det ska vi ju inte!" Så bara att vända där då. Vi hittade lite små stigar som vi tog oss hem på.
Nu kan även en del av orienterarna hoppa till sista stycket
Tänkte även berätta lite om hur det såg ut i skogen. Jag märkte reda efter nån kilometer att det var ganska blött. Och genom att det var nollgradigt ute så kylde det på ganska bra. Sen kom vi till några myrar efter ett tag. Det var ju ganska bra i början. Men sen när det vart att springa i knädjupt vatten var det inte lika roligt längre. Det plaskade och vart ganska kallt. Sen när det i slutet på myren är is så blir ju det ännu roligare.Det var sån där is so man lätt går igenom, som bara är någon millimeter tjock. Härligt är väl det? Vi kommer upp från myren och springer en bit till. Efter ett tag börjar det bli lite lerigt. Men det ska väl gå. När det sedan blir upp emot två decimeter lera, och med en lukt som inte precs är trevlig är det inte så roligt längre. Att det sedan kommer flera stycken likadana leriga stigar gör ju saken till en helt annan. Det är därför man håller på med den här sporten!

Karta - hade tyvärr ingen karta över hela skogen

Märkte nu när jag kom hem att jag tydligen slagit i knäet. Lite rött var det, å lite konstig känsla. Men det går nog över.


Sen när jag kom hem skulle jag laga mat. Jag skulle lägga ner spaghetti i vattnet. Och så skulle jag bryta av den, så att dom inte blev så långa. Konstigt nog råkade jag hålla handen lite för lång ner, så två av mina fingrar råkar komma ner i vattnet. Som en reflex drar man ju upp handen då. Men inte alls att man fick ont eller något sådnat. Har jag tappat känseln?

Måndagen

Det blev ingen Fotbollsmatch för mig på Söderstadion. Dom som skulle skjutsa oss dit var lite halvsjuka, och kände inte alls för det. Men nu kunde jag ju åka hem och köra spänst istället. Inte dumt det heller.

Nåt du inte visste om mig

När jag äter pizza skär jag först ut en cirkel i mitten och äter...

Movies

Här kommer några filmtips på filmer jag gillar:

The Dark Knight - Den senaste filmen om Batman. Batman och James Gordon går ihop med Gothams nya åklagare, Harvey Dent, för att stoppa en psykotisk bankrånare känd som The Joker.


Mitt betyg: 5/5

Wanted
- Wes Gibson är en vek, hypokondrisk 25-årig revisor vars liv är händelsefattigt och trist. Men när hans far mördas, upptäcker han att han bär på krafter han aldrig ens drömt om. Han rekryteras till Broderskapet, ett hemligt samfund med lönnmördare och utvecklar sina övermänskliga superkrafter. Med hjälp av skickliga lärare förvandlas Wes Gibson till en mördarmaskin som utplånar den ena skurken efter den andra.


Mitt betyg: 4/5

Déjà Vu
- Federala agenten Doug Carlin kallas in för att säkra bevis efter en fruktansvärd explosion ombord på en New Orleans-färja. Istället blir han förd till ett topphemligt labb där det finns övervakningsutrustning med vars hjälp man kan se tillbaka i tiden. Men kan denna högteknologiska utrustning verkligen hjälpa Carlin att ändra det förflutna?


Mitt betyg: 4/5

The Matrix - Det är något som inte stämmer i Neos liv, något är konstigt och han söker svaret på en fråga han inte känner till. En dag börjar bitarna falla på plats och han ställs inför valet att se sanningen och aldrig mer kunna återvända till lögnen...

Mitt betyg: 5/5

Apocalypto - När Mayariket står inför sitt fall är härskarna övertygade om att nyckeln till framgång är att bygga fler tempel och utföra fler offer av människor. För 600 år sedan, före spanjorernas erövring av Mexico och Centralamerika på 1500-talet, beger sig en man ut på en resa för att rädda sin idylliska värld. Jaguar Paw, en ung man som utsetts som offer, flyr riket för att undgå sitt öde.

Mitt betyg: 4/5

Let's do this

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän/flickvän var otrogen mot dig? Har du provat chokladrutorna?
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Malmö hade två spelare på isen.
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss? Oki, kul.
4. Vilket sms blev du mest berörd av? Läskigt
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? Är du på tävlingen nu?
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor? 0-2
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? Men nu kanske vi kan se film bra tex i sängen?
8. Vad vill du höra mest av allt? Jag håller på att knyta skridskorna
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen? Hur mycket snö är det i Uppsala?
10. Din romantiska replik? Lägg av.
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen? Kan inte du och jag adoptera ett negerbarn?

Det vart så tråkigt att ta var tionde, så jag valde själv :)

Work, work

Igår började jag på Audeo AB. Vi jobbade väl egentligen inget. Utan hade bara utbildning. På måndag ska vi fortsätta med utbildning, för att sedan på kvällen följa med företaget till Stockholm, och se hammarby-Malmö o fotboll. I pausen ska vi träffa Hammarbys ledning och fixa iordning det avtal vi ska jobba efter.


En kul grej jag hittade:
http://www.iq.se/content/

RSS 2.0